Annons

Annons

Husdröm: Den rosa villan som liknar Villa Villekulla

Det här fina rosa huset påminner om självaste Villa Villekulla. Vi kan inte låta bli att drömma oss bort och inspireras av de vackra bilderna!

Dela
(272)

På gränsen mellan Sundbyberg och Bromma, cirka 10 kilometer utanför Stockholm city, ligger formgivaren Lisa Bengtssons fantastiska hus, som verkligen är unikt i sitt slag.

Lisa Bengtsson, bakom Studio Lisa Bengtsson, är känd för sin snygga och omtyckta mönsterkollektion med allt från tapeter, tyger, porslin och posters och nu säljer hon sitt rosa hus.

Annons

Foto: Rickard Forsberg/Perfect Shot för HusmanHagberg/mäklare: Christoffer Asplund

Gilla Hemmets på Facebook

Rosa hus

– Huset är helt fantastiskt, nästan så att bilderna inte gör det rättvist. Det är bättre i verkligen, säger Christoffer Asplund, ansvarig mäklare på HusmanHagberg.

Villan för tankarna till Villa Villekulla och är sekelskifte från 1909, med ståtligt tornrum, mäktigt burspråk och dekorativ ljusrosa fasad – omgiven av en arkitektritad trädgård av Zetas Handelsträdgård i tidstypiskt utförande.

Det är inte bara utsidan som skapar wow-känsla. Även insidan med sin vackra stuckatur, ljusa grund, stora fönsterpartier och skurgolv är något utöver det vanliga.

Den välbevarade sekelskiftescharmen i kombination med stilmässig, personlig och trendig inredning sätter pricken över i:et.

I det ljusa vardagsrummet ser vi bland annat trendiga tavelväggar och en blå sammetssoffa som tillsammans med det designriktiga glasbordet och den mönstrade tapeten Golden Lily av William Morris blir en riktig hit. Den pampiga och fortfarande fungerande kakelugnen ramar in rummet.

De tre sovrummen på andra våningen samt den övre hallen är alla tapetserade med några av Lisa Bengtssons populära verk.

Från den övre hallen nås det mysiga och åttakantiga torntummet med fönster. Den charmiga trappan som leder dit har väggarna smyckade med tavlor.

Mer information om bostaden och fler bilder hittar du här.

Artikeln publicerades först på ELLE Decoration och är skriven av Mikaela Råberg

Läs mer:

21 vårliga detaljer i trendig rosa färg


Läs mer om:

Dela
(272)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…