Annons

Annons

Eva Rydberg om Rikard Wolffs sista tid: ”Han klagade aldrig”

Rikard Wolff brann för sitt arbete och för att möta publiken. Årets julkalender blev en av de sista produktionerna han var med i. "Han hade en sådan fantastisk röst. Jag glömde nästan bort mina repliker" berättar Eva Rydberg för Expressen.

Dela
(273)

Inspelningen av årets julkalender blev ett av Rikard Wolffs sista framträdande. Eva Rydberg minns inspelningarna med värme. Vincent Wettergren, Monna Orraryd och Naima Palmaer är också med i kalendern. Bild: Ulrika Malm, SVT

I början av förra veckan skickade Rikard Wolff en hälsning från sjuksängen på Instagram. Den folkkära artisten berättade att han legat på sjukhus nästan hela hösten och att ”närmast möts vi i julkalendern”.

Annons

I fredags kom beskedet att Rikard Wolff avlidit 59 år gammal.

Ett besked som skakade både publik, vänner och kolleger. Rikard Wolff fick ställa in många framträdande under sommaren till följd av det lungemfysem som han länge lidit av. Men han hann vara med och slutföra inspelningarna till årets julkalender i SVT ”Jakten på tidskristallen” i början av året.

Där spelar han bland annat mot Eva Rydberg.

– Jag blev alldeles ställd när vi skulle repa. Han hade en sådan fantastisk röst. Jag glömde nästan bort mina repliker, berättar Eva Rydberg för Expressen om inspelningarna.

Rikard Wolff och Felice Jankell från inspelningarna. Bild: Ulrika Malm, SVT

”Fick aldrig något svar”

Rikard Wolffs sjukdom var ingen hemlighet och han behövde vila mycket under tagningarna. Men att han var så illa däran som det senare skulle visa sig var det ingen som anade.

– Han klagade aldrig. Sa bara, vi måste nog ta en paus nu, så fortsätter vi sedan, säger Eva Rydberg till tidningen.

Eva Rydberg höll kontakt med skådespelarkollegan och vännen efter inspelningarna. När hon fick reda på att Rikard Wolff låg på sjukhus skickade hon ett SMS där hon skrev att hon hoppades få träffa honom i samband med pressmottagningen för julkalendern.

– Jag fick aldrig något svar.

Årets julkalender har beskrivits  som ”ett science fiction-äventyr som inspireras av 80-talsklassiker som Tillbaka till Framtiden och E.T”, enligt SVT. I rollistan finns, förutom Eva Rydberg och Rikard Wolff, Kodjo Akolor och barntrion Monna Orraryd, Naima Palmaer och Vincent Wettergren.

Läs mer: Skådespelaren Rikard Wolff är död

Rikard Wolff är död


Läs mer om:

Dela
(273)Annons


Annons

Laddar nästa sida…