Annons

Annons

Rikard Wolff ny Fader Fouras i Fångarna på fortet

Rikard Wolff blir den nya Fader Fouras i höstens Fångarna på fortet. Den gåtställande karaktären byter då namn till Le Wolff.

Dela
(110)

Rikard Wolff: ”Gåtställande är väldigt klassiskt”

Nu är det klart att det blir den folkkäre skådespelaren och artisten Rikard Wolff, 59, som kommer härska över det gåtfulla tornet på Fort Boyard i höstens säsong av Fångarna på fortet. Det avslöjande han själv i TV4 Nyhetsmorgon under måndagsmorgonen.

Annons

– Det är en ära att inta tornet och jag ser fram emot att utmana årets deltagare med kluriga gåtor. Jag skulle beskriva min karaktär som den som dödade Mofasa i Lejonkungen. Jag är en god men rättvis Fader Fouras som nu är omdöpt till Le Wolff, säger Rikard Wolff i ett pressmeddelande.

En magisk karaktär

Han målar upp Le Wolff som en flera hundra år gammal övervintrad världsomseglare som har sett allt, hört allt och är nästintill magisk. Men att de ofta unga deltagarna inte skulle förstå gåtorna, som inte har följt med i tiden, håller han inte med om.

– Gåtställande är väldigt klassiskt, det är sånt man har gjort på skolgården. Att ställa gåtor är lite pappaverksamhet tycker jag, säger Rikard Wolff i Nyhetsmorgon.

Agneta Sjödin och Gunde Svan leder höstens säsong av Fångarna på fortet.

Agneta Sjödin och Gunde Svan leder i höstens säsong av Fångarna på fortet. Bild: TV4

Lång rad av skådespelare

Den gåtställande Fader Fouras har sedan programmets start 1990 spelats av Stig Ossian Ericson, Felix Herngren, Rolf Skoglund, Lasse Brandeby, Peter Magnusson och senast Börje Ahlstedt.

Säsong 18 har startar den 18 augusti 20.00 på TV4.

Missa inte: Agneta Sjödin: Därför försvann jag från tv-rutan


Läs mer om:

Dela
(110)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…