Annons

Annons

Rickard Olsson petas: ”Måste börja se mig om i världen”

Efter nyår löper programledaren Rickard Olssons kontrakt med SVT ut. Nu gör han sig redo för att börja se sig om efter en ny arbetsgivare. "Nu ser jag att det kommer att ta slut", säger han till Expressen.

Dela
(81)

Rickard Olsson har gjort tv i över två decennium. För SVT-tittarna är han ett välkänt ansikte och har lett allt från ”Söndagsöppet” till ”Melodifestivalen” och frågesporten ”Vem vet mest?”. I sommar ser vi honom också i ”Sommarkväll med Rickard Olsson”.

Annons

Sommarkväll med Rickard Olsson i SVT. Bild: Janne Danielsson /SVT

Men framtiden är desto mer oviss.

I Kristoffer Triumfs podcast ”Värvet” berättar Rickard Olsson att ”Sommarkväll med Rickard Olsson” kommer att läggs ner efter sommarens säsong. Dessutom kommer ”Vem vet mest” få en helt ny kostym. Nästa vår kommer programmet, under en testperiod som löper över ett år, enbart sändas på lördagar i stället för alla vardagskvällar som det gör nu.

– Jag har jobbat med ”Vem vet mest” i nio år och nu ser jag att det kommer att ta slut. Det har varit en trygghet för mig, basen i något slags företag, och nu försvinner den. Då måste jag hitta på något annat, säger Rickard Olsson i ”Värvet”.

”Klart det blir en stor förändring”

Hur programmet kommer att se ut vet han inte. Någon formell fråga om att fortsätta som programledare har han inte fått, men säger till Expressen att han tror att kanalen ändå vill ha honom kvar.

Rickard Olsson i ”Vem vet mest”. Bild: Elisabeth Alvenby

Den bilden bekräftas också av Eva Lotta Holke, projektledare för ”Vem vet mest”:

– Det är klart att det blir en stor förändring för Rickard. Vi gör ju ”Vem vet mest junior” också så vi spelar in 250 program med honom per år. Det är klart att det blir en skillnad. Men jag har förhoppningar om att han fortsätter med oss på lördagarna, säger hon till Expressen.

Petades också från Vasaloppet

Tidigare i år valde SVT också att ersätta Rickard Olsson som åkande reporter under Vasaloppet och i stället låta Brita Zackari göra den maratonlånga direktsändningen. Rickard Olsson ansåg sig aldrig ha fått någon ordentlig förklaring till petningen.

– Ouppfostrat behandlad känner jag mig, sa han i Filip och Fredriks tv-program ”Breaking News” i mars.

Rickard Olsson åkte Vasaloppet 2017, men inte för SVT utan för Radio Mix Megapol. Bild: Patrik Österberg / IBL Bildbyrå

När Rickard Olssons kontrakt med SVT går ut efter nyår är han beredd att se sig om efter annat.

– Jag måste börja se mig om i världen, säger han till Expressen.


Läs mer om:

Dela
(81)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…