Annons

Annons

Rickard Olsson förhandlar med SVT – kan lämna ”Vem vet mest”

Programledaren Rickard Olsson förhandlar med SVT om sin framtid i det populära frågeprogrammet "Vem vet mest?". Inom två veckor måste han fatta beslut om han ska stanna kvar i programmet eller inte, skriver Expressen.

Dela
(69)

Under tio års tid har Rickard Olsson lett ”Vem vet mest” i SVT. Alla vardagskvällar har tittarna kunnat se vem av deltagarna som lyckas ta sig hela vägen – och få sig en dos allmänbildning på vägen.

Rickard Olsson har lett ”Vem vet mest?” i tio år. Bild: Bo Håkansson/SVT

Rickard Olsson själv uppmärksammade tioårsjubileet på sitt Instagramkonto:

Annons

Många av hans följare tolkade bildtexten som att Rickard Olsson nu lämnar programmet. Men enligt Expressen har den populäre programledaren ännu inte bestämt sig för hur han ska göra. Till tidningen skriver han i ett sms att han suttit i förhandlingar med SVT om ett nytt kontrakt.

Gilla Hemmets på Facebook

”Jag har inte bestämt hur jag ska göra med den fortsättningen än”.

Rickard Olsson. Bild: Johan Jeppsson/IBL

Senast den 13 december måste han fatta ett beslut kring hur han vill göra.

”Är inte beredd att prata om hur jag tänker kring det utan vill fundera över och lägga alla kort på bordet innan jag bestämmer mig”, skriver han vidare till Expressen.

”Ett jätteslag mot mig”

I maj blev det klart att ”Vem vet mest?” ska genomgå en stor förändring. I stället för att sändas varje vardagskväll, ska programmet visas en gång i veckan. Ett beslut som Rickard Olsson tidigare kritiserat.

– Det här är ett jätteslag mot mig. Vi har en halv miljon tittare per dag, för en väldigt billig peng. Det är svårt att förstå. Det är som ”va, skojar ni?”, sa han då till Expressen.

Om det inte blir någon fortsättning med ”Vem vet mest?”, öppnar Rickard Olsson dörren mot konkurrerande kanaler. Peter Nyrén, programbeställare på SVT, säger till tidningen att de gärna vill fortsätta med Rickard Olsson som programledare.

Läs mer:

Rickard Olsson petas: ”Måste börja se mig om i världen”


Läs mer om:

Dela
(69)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…