Annons

Annons

Richard sålde allt – reser nu runt med katten Willow i husbil

Richard East sa upp sig, sålde allt och gav sig ut på vägarna i en husbil. Med på resan finns katten Willow som blivit internetkändis på kuppen. ”Med Willow ombord har husbilen blivit ett hem”, skriver Richard på sin blogg.

Dela
(223)

Richard East gjorde vad många andra bara drömmer om. För tre år sedan sa han upp sig från sitt jobb och sålde rubb och stubb för att leva vagabondliv på de australiska vägarna i en husbil. Med på resan finns katten Willow, en sex-årig hona som Richard adopterade när hon var liten och hemlös.

Annons

Willow beskrivs som en äventyrlig katt och en ständig källa till glädje under färden över den australiska kontinenten. Katten är dock inte äventyrligare än att den håller sig i husbilens närhet där hon vet att hon har ett hem. Willow har dessutom ett halsband som går att spåra.

Och det är inte bara Richard som uppskattar Willows sällskap.

Willow har ett eget Instagramkonto med uppåt 70 000 följare och det udda paret har blivit intervjuade i australisk lokalradio och TV tillsammans.

De udda reskamraterna har även en blogg där Richard East skriver om deras öden och äventyr (för det hade ju varit märkligt om katten skrev).

Behöver bara jobba tre månader om året

På bloggen berättar Richard bland annat om hur ekonomin går ihop. Och australiern har räknat ut att han klarar sig på att jobba ungefär tre månader om året. Då har han ryckt in och jobbat på bar, hoppat in för IT-företag och sålt texter och bilder om resan till olika medier bland annat.

I Australien finns det dessutom gott om säsongsjobb i lantbruket längs vägen.

Eftersom inkomsterna är små är även utsvävningarna få. Richard East väljer bort restaurangbesök och helikopterutflykter. Det är skillnad på att leva nomadliv i en husbil och att ta ledigt ett par veckor på en badort.

”Det är ingen semester, det är en livsstil”, skriver Rickard på bloggen.

Läs mer:

De tröttnade på alla måsten: ”Flytten till husbilen blev vår nystart”


Läs mer om:

Dela
(223)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…