Annons

Annons

Retrogardiner i elfte timmen

Dela
(0)

 

Två lådor märkta ”retrotyger” har länge stått i hobbyrummet. Tygerna är min lilla skatt, på samma sätt som när jag var sju år och ägde en låda med blandade smycken, pärlor och nyckelringar. Jag plockar fram tygerna ibland. Lyfter ur, viker ut, minns, gläds, viker ihop och lägger tillbaka dem.

Annons

Tygerna har jag till stor del köpt på loppis – till exempel det här mycket välbevarade Skillingaryd-tyget från Ikea.

Förra veckan åkte retrolådorna fram igen. Tyvärr fick jag en otäck insikt: Flera av textilierna är typiska småbarnstyger och snart har jag inga ”bebisar” längre. Barnen kommer inte att acceptera att jag väljer tyger åt dem. Det går fort – när vi skulle göra om mellanbarnets pojkrum i höstas fick han ett sammanbrott i mattaffären över att de inte hade heltäckningsmatta med schackrutor. Jag tröstar mig med att Ernst Kirchsteiger säkert var likadan i 6-årsåldern…

Skillingarydtyget har nu i elfte timmen förvandlats till gardiner i 5-åringens rum. Med den snygga skrivbordslampan som vi fått av min käre bror och några av mina egna leksaker från 70-talet blev det riktigt fint!

Det tycker både jag och 5-åringen.

AV MARIA SVEMARK


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…