Annons

Annons

Resans höjdpunkt!

Dela
(0)

 

 

Jag har varit en vecka på Sicilien. 30 grader och sol varje dag. Bad, fiskrestauranger, lokala marknader, glass, bilköer, espresso, mer glass, sandstränder. Men naturen då? Efter en ovanligt varm sommar med perioder av 40 graders värme, och utan regn sen i våras, var naturen tyvärr ganska brunbränd. Det var inte lätt att hitta några blommor. Egentligen var det mest i trädgårdar och planteringar som det lyste av glada färger. Och hur letar man då efter humlor och vildbin, som ju var min baktanke med resan?

Annons

 

Jo, man får smyga runt med sin kamera inne i byarna. Det kan inte hjälpas att man beter sig lite  märkligt, med sicilianska ögon mätt, när man går ner på knä framför en blommande Lantana och fotograferar rakt in bland blommorna. Denna underbara, gula, orangeröda och ibland lila blomma lockar till sig de mest charmiga bin. De heter Amegilla på latin, något svensk namn tror jag inte finns. De susar fram som små kolibrier, står stilla i luften, far hastigt vidare, gör nya ryckiga kast i luften och någon gång, fast ganska sällan, landar de i blommorna för att suga nektar. Det är då man ska passa på med kameran.

 

Fast har man riktig tur kan man kanske få en bild på en Amegilla i luften. Gissa om jag är nöjd med den här bilden som jag tog nära den lilla staden Sciacca! Resans höldpunkt för en älskare av vilda bin!

 

Ciao

 

 

 

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…