Annons

Annons

Rensa och sälj – du tjänar mer än du tror…

Dela
(0)

Hur söt får man vara? Erik och Tova köpte våra barns urvuxna maskeradkläder. Klänningen till höger har jag sytt av loppisfynd. Tack till mamma Anna Melin som lånat ut bilden på godingarna.

Blocket och andra säljsajter på nätet brukar med jämna mellanrum bombardera oss med klyschor av typen ”varje svensk har en Thailands-resa liggandes i förrådet”.

Allt för att vi ska kliva in i våra svarta hål, rensa upp och sälja våra prylar via deras tjänster.

Annons

Den senaste tiden har vi haft anledning att storrensa hemma. Varför – det ska jag berätta senare i veckan!

Summan av det sammanlagda, genomsnittliga värdet på överflödet går förstås att diskutera, men jag tror att sajterna har rätt i sitt resonemang. Vi trodde inte att vi hade något av värde i förråden. Men när vi väl satte igång att röja såg vi säljbara saker överallt i huset.

Sen blev det som ett gift, när vi upptäckte hur mycket pengar det gick att tjäna. Ganska ordinära teakskåp som vi köpt på loppis för 100 kronor gick utan problem att sälja för 700 kronor.

Här nedan har jag listat några av våra erfarenheter! Vi har använt oss av Blocket, bakluckeloppis, köp/sälj-grupper på Facebook och skänkt bort en hel del. Jag har tidigare använt mig av Tradera för kläder, men det föll bort nu på grund av tidsbrist. Det tar längre tid att mejla, packa, kolla bankkonto osv. är man tror.

Några Rensa i röran och sälja-råd:

  • Mest lättsålt: fönster, bra teakmöbler och sängar. Vi gjorde en miss när vi prissatte fönsterpartierna till vårt gamla uterum. Vi tyckte att de stått på tomten och skräpat ett bra tag och skämdes för att begära lika mycket som andra på Blocket. Det tog kanske två minuter innan folk började ringa. Innan den trevlige köparen hann fram till oss med släp och bärhjälp ringde säkert tio personer, varav två bara från byn.
  • Sälj dina sängar. Vi var tveksamma till att sälja sängar. (Du har väl inte missat vägglösslarmet?)  Eftersom sängarna var relativt nya och fräscha bestämde vi oss ändå för att göra ett försök. Nu har vi sålt totalt fyra sängar för mellan 200 och 700 kronor. Den typiska köparen är en person som snabbt behöver en gästsäng.
  • Ifrågasätt allt. Är det lönt att magasinera en möbel från loppis som du gett 100 kronor för, om du kan få 700 kronor för den på Blocket? Vilka möbler kommer du att tröttna på inom en snar framtid?
  • Jämför priser. Är du tveksam på prissättningen – jämför med vad andra begär och lägg dig snäppet under. Kom också ihåg att det verkar ligga en sorts smärtgräns vid 300 kronor. Sälj hellre ett soffbord snabbt för 300 än för 500 om två veckor, eller inte alls.
  • Bakluckeloppis. Vi tjänade inga jättesummor, men vi hade väldigt roligt. Sök dig till stora, kända loppisar utan många fasta säljare.

Peter köpte vår träningscykel (knappt använd...hmm).

  • Köp-byt-sälj på Facebook. Guld värt! På många orter finns köp-byt-sälj-grupper på Facebook där du kan annonsera helt gratis. Sök på din ort, ditt område, byns namn eller kanske ditt riktnummer. Vår grupp fungerar fantastiskt bra. Det finns en köpare för precis allt – från skinnbyxor, barncyklar och DVD-filmer till maskeradkläder, kastruller och träningsredskap. Det enda jag inte lyckats sälja är äldre böcker. Eftersom vi ofta känner köparna/säljarna är detta ett väldigt tryggt sätt att handla/köpa, men naturligtvis slutar många av köpen med att du helt enkelt ger bort prylen – kanske för att du tidigare fått något av köparen. Många prylar har också fått nya ägare mot ”valfritt bidrag i Röda korsets bössa på ICA”.
  • Ordna en rensarfest. Varför inte en frysrensnings-fest med grannarna?
  • Skänk till andra! Jag har en kompis som gärna tar hand om mina kläder. När hon fått sin del körde maken resten – ett halvt släp – till Röda korset. Vi trodde inte att de ville ta emot något av vårt skräp, men de blev riktigt glada. När maken kikade in i butiken såg han att den var ovanligt utrensad. Obs! När jag skriver skräp överdriver jag förstås. Vi skulle aldrig skänka något trasigt. Kanske är ”osorterat” ett bättre ord för alla dessa dukar, gardiner, krukor, prydnadssaker, spel, tavlor, seriemagasin och gosedjur som man tröttnat på.

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…