Annons

Annons

Mjuk pepparkaka med lingon

Smygstarta julen och baka en mjuk pepparkaka med lingonsylt som gör kakan härligt saftig!

Dela
(1)

Mjuk pepparkaka med lingon

Glasyren gör kakan extra fin men kan utelsutas. Foto: Pontus Ferneman

Recept mjuk pepparkaka med lingon och glasyr

ca 10 skivor
75 g smör, mjukt
1½ dl farinsocker
1 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk mald kanel
1 tsk malda kryddnejlikor
1 tsk mald ingefära
1 tsk bikarbonat
1½ dl filmjölk
½ dl lingonsylt

Annons

Glasyr
1½ dl florsocker
1–1½ msk vatten
ev lingon

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör samman smöret och
sockersorterna. Tillsätt äggen, ett i taget.

2. Blanda vetemjöl, kryddor och bikarbonat. Vänd ner i
smeten växelvis med filmjölk och lingonsylt.

3. Häll smeten i en smord och bröad avlång 11/2-litersform.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den. Låt kakan svalna.

5. Glasyr: Rör samman florsocker och vatten, lite i taget. Ringla glasyren på kakan.
Dekorera gärna med lingon.

 

Läs mer:

Mjuk pepparkaka i långpanna

mjuk pepparkaka i långpanna



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…