Annons

Annons

Vit chokladkaka med saffran

Härlig chokladkaka med ett tunt lager siktat florsocker på toppen – den här kakan passar bra på alla julens kalas!

Dela
(36)

Vit chokladkaka med saffran

Bjud på gyllene saffranskaka med vit choklad! Foto: Pontus Ferneman

Recept saffranskaka med vit choklad

ca 10 bitar
125 g smör
0,5 g saffran (1 kuvert)
150 g vit choklad
2½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1½ krm salt
3 ägg
1½ dl strösocker

Annons

Servering & 
garnering
florsocker
vispad grädde
valfria bär

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret tillsammans med saffranskornen. Ta kastrullen från värmen. Hacka och smält chokladen. Tillsätt chokladen i det heta smöret. Rör om till en slät blandning.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.

3. Rör samman äggen, sockret och det smälta chokladsmöret. Tillsätt mjölblandningen och rör samman till en slät smet. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diam.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, 20–25 min. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen.

5. Pudra lite florsocker över kakan. Servera den kylskåpskall med vispad grädde och bär.

 

Läs mer:

Saffranskladdkaka med rårörda lingon

Saffranskladdkaka med rårörda lingon



 

Läs mer om:

Dela
(36)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…