Annons

Annons

Moules marinières – vinkokta blåmusslor med grädde

Spadet som blir när du kokar musslorna i vin, grädde och grönsaker är fantastiskt gott! Och för att riktigt kunna njuta till sista droppen så servera musslorna med en bit gott bröd att doppa!

Dela
(0)

Vinkokta blåmusslor

Doppa brödet i det goda spadet från musslorna. Foto: Pontus Ferneman

Recept vinkokta blåmusslor

1 port

1/2 kg blåmusslor
1 liten morot
1/2 fänkål
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 dl vitt vin
1 dl vispgrädde
1/2 lagerblad
1 krm torkad timjan
salt, peppar
1 msk finhackad persilja

Annons

Servering
surdegsbröd

Gör så här

1. Skölj musslorna noga. Kasta trasiga musslor och musslor som inte öppnar sig när man knackar dem mot köksbänken.

2. Skär morot, fänkål, lök och vitlök i små bitar. Stek i olivolja 1–2 min. Tillsätt vinet, grädden, lagerblad och timjan. Salta och peppra efter smak. Koka 1 min. Lägg i musslorna och fortsätt koka tills musslorna öppnat sig.

3. Strö över persilja vid serveringen.

4. Servera med bröd att suga upp spadet med.

 

Läs mer:

Bjud på gratinerade musslor med citronmajonnäs



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…