Annons

Annons

Gifflar med päron och nutella

Päron och nutella är gott ihop! Särskilt i vetegifflar med smält choklad på!

Dela
(41)

Gifflar med päron och nutella

Baka fina små gifflar med päron och nutella – perfekt till eftermiddagskaffet! Foto: Pontus Ferneman

Recept gifflar med 
päron och 
nutella

48 st små

100 g smör
1½ dl vispgrädde
2½ dl vatten
50 g jäst
¾ dl strösocker
½ tsk salt
ca 10 dl vetemjöl

Fyllning
50 g smör, rumstemp
ca 2 dl nutella
ca 1 päron

Annons

Pensling och garnering
ägg
30–50 g mörk choklad

Ugn 225°

Gör så här

1. Smält smöret. Ta från värmen. Blanda med grädde och vatten. Lös upp jästen i degvätskan.

2. Ta i socker och salt. Sikta i mjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under duk, ca 45 min.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Blanda smöret med nutellan. Kavla ut degen till 4 rundlar, à ca 27 cm i diam. Lägg en klick nutellasmör och en bit päron på varje. Rulla samman dem till gifflar. Låt jäsa under duk 30–40 min.

4. Pensla med ägg. Grädda i mitten av ugnen, ca 8 min. Dekorera ev med ripplad smält choklad.

Läs mer:

Äppellängder med mandelmassa

Vetesnurror med nutella

Toscasnäckor med daim



 

Läs mer om:

Dela
(41)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…