Annons

Annons

Vetebullar med mandel, choklad och jordgubbar recept

Hembakade bullar går alltid åt! Ringlad choklad och jordgubbar på toppen ger de här mandelsnäckorna ett extra lyft! Njut dem nygräddade eller spara några i frysen – även perfekta att ta med på picknicken!

Dela
(14)

Mandelsnäckor

Lättfixade och lyxigt goda bullar! Foto: Pontus Ferneman

Recept vetebullar med mandel, choklad och jordgubbar

ca 36 st
1 pkt jäst (50 g)
5 dl mjölk, rumstemp
1 tsk stött kardemumma
1 dl strösocker
12½–13 dl vetemjöl special
150 g smör, mjukt
1/2 tsk salt

Annons

Fyllning
200 g smör, mjukt
2 dl muscovadosocker
½ dl ljus sirap
ca 100 g hackad sötmandel

Pensling & garnering
ägg
mandelspån
50–100 g mörk choklad
jordgubbar

Ugn 225°

 

Så här bakar du vetebullar med mandel

1. Smula ner jästen i en skål. Rör samman med mjölken så att jästen löser sig. Tillsätt kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Klicka i det riktigt mjuka smöret. Arbeta samman till en lös och slät deg.

2. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare någon min. Låt jäsa under bakduk i minst 1 tim.

3. Fyllning: Rör samman smör, socker, sirap och mandel.

4. Dela degen i 2 delar. Kavla ut till rektanglar, à ca 30×40 cm. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Lägg dem i formar på plåtar och låt jäsa 30–40 min.

5. Pensla med lätt uppvispat ägg. Strö på mandelspån. Grädda i mitten av ugnen, 8–10 min. Låt svalna.

6. Garnera med smält choklad och färska jordgubbar.

 

Läs mer: Kalasgoda kolaknyten med hallon

Kolaknyten med hallon


Läs mer om:

Dela
(14)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…