Annons

Annons

Vetebröd med kardemumma och vaniljkräm i långpanna recept

Blanda en vetedeg och stjälp upp den i en långpanna – sedan är det bara att spritsa i vaniljkräm och grädda hela härligheten! Så underbart gott med nygräddat vetebröd – storleken på rutorna du skär upp bestämmer du själv...

Dela
(0)

Vaniljvetebröd i långpanna

Vem kan motstå nygräddat vaniljvetebröd i långpanna? Foto: Pontus Ferneman

Recept vetebröd med kardemumma och vaniljkräm i långpanna

ca 30 rutor
5 dl mjölk
50 g jäst (1 pkt)
1½ dl strösocker
1 tsk stött kardemumma
150 g smör, mjukt
10 ½–11½ dl vetemjöl
½ tsk salt

Fyllning
3–4 dl vaniljkräm, t ex marsankräm

Annons

Pensling
1 ägg

Garnering
3–3½ dl florsocker
1 liten äggvita
röd hushållsfärg

Ugn 200°

Så här bakar du vetebröd i långpanna

1. Värm mjölken till knappt 37°. Rör ut jästen i mjölken.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Tillsätt socker, kardemumma, smör och det mesta av mjölet. Arbeta samman till en lös och smidig deg med degkrokar. Tillsätt saltet och arbeta degen i ytterligare någon minut.

3. Häll upp degen i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Tryck försiktigt ut degen med hjälp av fuktade händer. Låt jäsa under bakduk, 30–40 min.

4.  Fyllning: Lägg vaniljkrämen i en spritspåse med tyll (munstycke). Tryck ner tyllen i degen och spritsa vaniljkräm på olika ställen över hela degen.

5. Pensla degen med lätt uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

6. Garnering: Vispa samman florsocker och äggvita. Färga kristyren med några droppar hushållsfärg. Ringla kristyren över kakan när den svalnat. Skär upp i rutor.

 

Läs mer: Butterkaka med vaniljkräm i långpanna

Butterkaka i långpanna


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…