Annons

Annons

Vetebröd i långpanna med nutella och nötter recept

Njut av ett saftigt vetebröd med nutella, nötter och mandelmassa! Vi gräddar det i långpanna och sedan är det bara att skära upp i lagom stora bitar.

Dela
(0)

Vetebröd med nutella

Nutellafyllt vetebröd toppat med hasselnötter – mums! Foto: Pontus Ferneman

Recept vetebröd i långpanna med nutella och nötter

ca 35 bitar

¾ pkt jäst (37,5 g)
4½ dl mjölk, rumstemp
1 ägg
1 dl strösocker
½ tsk stött kardemumma
10½–11½ dl vetemjöl
150 g smör, mjukt
½ tsk salt

Annons

Fyllning
ca 150 g smör, mjukt
1 msk rörsocker
200 g mandelmassa, riven
ca 1 dl nutella
ca 75 g hasselnötter, grovt hackade

Pensling & garnering
ägg
ca 50 g hasselnötter, grovt hackade

Ugn 200°

 

Så här bakar du vetebröd med nutella

1. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt ägg, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Klicka i smöret och arbeta samman till en lös och smidig deg.

2. Tillsätt salt och arbeta degen ytterligare någon min. Låt jäsa i ca 1 tim.

3. Fyllning: Rör samman smör, socker, mandelmassa och nutella. Blanda i nötterna.

4. Stjälp upp degen i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Platta ut den lösa degen med hjälp av fuktiga händer. Låt jäsa ca 30 min.

5. Lägg fyllningen i en spritspåse och tryck ner den i degen och spritsa in fyllningen. Eller gör fördjupningar i degen och klicka i fyllningen.

6. Pensla degen med lätt uppvispat ägg och strö på nötter. Grädda vetebrödet i nedre delen av ugnen, 15–20 min.

 

Läs mer: Toscasnäckor med nutella och färskost

Toscasnäckor med nutella


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…