Annons

Annons

Frasiga majsplättar med tzatziki

Bjud på nystekta och frasiga majsplättar med sallad och härlig vitlökssås – mums vad gott! Rätten är inte bara lättlagad och uppskattad utan även väldigt prisvärd.

Dela
(0)

Frasiga fritters med tzatziki

Vegetariska majsplättar som kan kompletteras med knaperstekt bacon för dig som vill ha kött. Foto: Eva Hildén Smith

Recept vegetariska majsplättar med vitlökssås

4 port

2 1/4 dl mjölk
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 krm peppar
2 dl majskorn
2 dl gröna ärter
3 msk olja till stekning

Annons

Tzatziki
3 dl turkisk yoghurt
2 vitlöksklyftor
1/2 gurka
1 krm salt

Servering
morötter
sallad

Gör så här

1. Vispa ihop mjölk och ägg. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och peppar och vispa samman. Rör ner majskorn och ärter.

2. Hetta upp olja i en teflonstekpanna. Klicka ner smeten som plättar och stek dem på båda
sidor ca 30 sek per sida.

3. Tzatziki: Pressa ner vitlöken i yoghurten. Dela och kärna ur gurkan. Skär den i mycket små tärningar. Salta. Låt stå en stund och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan. Blanda gurkan med vitlöksyoghurten.

4. Servera dina fritters med tzatziki, rivna morötter och sallad.

 

Läs mer:

Lättlagade potatisbullar med lingon



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…