Annons

Annons

Vegetariska bönburgare med chipotlemajonnäs recept

Att göra egna vegetariska burgare är inte alls svårt! Testa de här som görs på bönor och quinoa och serveras på rostat surdegsbröd.

Dela
(0)

Bönburgare med chipotlemajonnäs

Prova vår vegetariska bönburgare med spännande tillbehör. Foto: Anders Norrsell

Recept vegetariska bönburgare med chipotlemajonnäs

6 portioner

2 1/2 dl quinoa (okokt mått)
4 dl grönsaksbuljong
1 burk kokta kidneybönor, ca 230 g avrunnen vikt
1 rödlök
2 tsk kinesisk soja
2 tsk oregano
1/2 dl potatismjöl
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
olja till grillningen

Annons

Chipotlemajonnäs
1 1/2 dl majonnäs
2 msk chipotlepasta

Servering
ljust surdegsbröd i skivor
salladsblad
tomat
ärtskott
rödbetsgroddar
picklad rödlök (se recept nedan)

 

Så här gör du bönburgare

1. Chipotlemajonnäs: Blanda majonnäs och chipotlepasta.

2. Koka quinoan i buljong i ca 12 min. Låt svalna. Skölj bönorna och låt rinna av. Finhacka löken. Mixa bönor, lök, soja och oregano.

3. Blanda den kokta quinoan med potatismjöl, tillsätt bönröran. Rör samman till en slät smet och smaka av med salt och peppar. Forma till 6 burgare.

4. Grilla ett par min per sida tills biffarna har fått fin färg, pensla grillgallret med olja så att biffarna inte fastnar.

5. Servera burgarna på rostade lantbrödsskivor med chipotlemajonnäs, sallad, skivad tomat, ärtskott, groddar och picklad lök.

 

Recept picklad rödlök

Blanda 1 1/2 dl rumstemp vatten, 1 dl strösocker och 1/2 dl ättika (12 %). Rör om tills sockret har löst sig. Skiva 3 små rödlökar tunt. Marinera löken i blandningen i minst 30 min. Ju längre den får marinera, desto mjukare blir löken.

Video på snabbpicklad rödlök med lime:

 

Läs mer: Bönburgare med ananassalsa

Bönburgare för 1 person


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…