Annons

Annons

Ugnspannkaka med stekta äpplen och lingon

Ugnspannkaka är en enkel rätt som uppskattas av alla. Och med syrliga äpplen och lingonsylt till blir det extra gott!

Dela
(140)

Ugnsomelett med äpple

Servera gärna lite krispig råkostsallad till ugnspannkakan. Foto: Pontus Ferneman

Recept vegetarisk ugnspannkaka med äpple

4 port

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2–3 msk smör till formen

Servering
2 hårda äpplen,
gärna röda red delicious
1 msk smör
1 dl lingonsylt
persilja

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken. Vispa i äggen.

2. Låt smöret brynas i ugnen i en ugnsform. Häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen tills pannkakan stannat och fått fin färg, 25–30 min.

3. Skär äpplena i tunna klyftor. Bryn klyftorna i smör. De ska mjukna men fortfarande ha lite tuggmotstånd.

4. Lägg på en rejäl hög med stekta äppelklyftor på ugnspannkakan. Servera med lingonsylt. Garnera med persilja.

 

Läs mer:

Ugnsomelett med sparris och mandel

Ugnsomelett med sparris och mandel



 

Läs mer om:

Dela
(140)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…