Annons

Annons

Vegetarisk kålpudding med gräddsås och lingon

Här har vi gjort kålpuddingen vegetarisk med smörstekta champinjoner och serverar den med lättlagad gräddsås, lingon och ättiksgurka. Mums!

Dela
(56)

Vegetarisk kålpudding

Vegetarisk husmanskost när den är som bäst! Foto: Pontus Ferneman

Recept kål- & champinjonpudding

4 port

800 g vitkål
2 gula lökar
2 dl champinjoner
1 msk smör
1/2 dl ris (okokt mått)
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk soja
2 msk sirap (+ lite att ringla över puddingen)
1 tsk curry
1/2 tsk mald ingefära
1 krm vitpeppar

Annons

Gräddsås
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
ev soja

Servering
kokt delikatesspotatis
ättiksgurka
lingonsylt

Garnering
persilja

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Strimla kålen fint. Skala och finhacka löken. Skiva svampen.

2. Fräs svampen i smör tills den får lite färg. Blanda ner kål och lök och låt allt fräsa i 5–10 min. Rör om hela tiden.

3. Tillsätt ris, vatten och smulad buljongtärning.

4. Tillsätt även soja, sirap, curry, ingefära och vitpeppar.

5. Lägg kålröran i en ugnsform och släta till ytan. Ringla över lite sirap.

6. Gratinera i ugn på nedersta falsen ca 1 tim. Täck ev med aluminiumfolie mot slutet.

7.  Sås: Koka ihop grädde, crème fraiche och buljongtärning tills tärningen smält. Färga ev med ett par droppar soja.

8. Servera kålpuddingen med potatis, sås, ättiksgurka och lingon. Garnera med persilja.

 

Läs mer:

Kålpytt i ugn

Kålpytt i ugn



 

Läs mer om:

Dela
(56)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…