Annons

Annons

Lille Jansson – vegetarisk Janssons frestelse

Komplettera julmaten med några vegetariska alternativ i år! Prova vår variant på Janssons frestelse med grönkål och chèvre!

Dela
(1)

vegetarisk Janssons frestelse

Välj grönkål och chèvreost i stället för ansjovis i Janssons frestelse! Foto: Pontus Ferneman

Recept vegetarisk Janssons frestelse

4 port
1 kg potatis
2 gula lökar
3 dl repad grönkål
3 dl vispgrädde
salt och peppar
1 dl ströbröd
25 g smör
100 g chèvreost, skivad
4 små kvistar rosmarin

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Skala potatisen och löken , riv dem grovt, strimla grönkålen. Blanda potatis, lök och grönkål och fördela i smorda portionsformar.

2. Häll över grädde, salta och peppra. Strö över ströbröd och hyvla över smöret.

3. Grädda ca 35 min. Lägg på chèvre och rosmarin och grädda i ytterligare ca 10 min.

Tips! Givetvis kan du tillaga rätten i en större form, tänk då bara på att tiden i ugnen ökar.

 

Läs mer:

Frasiga grönkålspajer med chèvreost

Frasiga grönkålspajer



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…