Annons

Annons

Mustig chili sin carne

Goda, varma och rustika klassiker står högt upp på listan en kall dag. Testa vår mustiga chili sin carne. Denna vegetariska böngryta piggas upp med en touch av mörk choklad!

Dela
(12)

Chili sin carne

Bjud lite gott bröd till den vegetariska böngrytan. Foto: Pontus Ferneman

Recept vegetarisk böngryta

4 port

1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
2 röda paprikor
1/2 stjälkblekselleri
1/2 röd chili
2 msk smör
1 msk strösocker
1 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
1 grönsaksbuljong
tärning
1/2 tsk salt
1 msk soja
380 g kokta blandade bönor
380 g kokta stora vita bönor
25 g mörk choklad (70 %)
peppar

Annons

Servering
koriander
surdegsbröd

Gör så här

1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär paprikorna i små bitar. Skiva sellerin. Dela, kärna ur och strimla chilin.

2. Fräs grönsakerna i smöret tills de mjuknar. Tillsätt socker, tomatpuré, krossade tomater, smulad buljongtärning, salt och soja. Koka upp och låt sjuda ca 15 min.

3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Rör ner bönor och choklad i grytan och låt det bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Garnera med koriander och servera bröd till.

 

Läs mer:

Sötpotatisgryta med chèvrekräm

Sötpotatisgryta & chèvrekräm



 

Läs mer om:

Dela
(12)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…