Annons

Annons

Västerbottenspaj med sikrom och crème fraiche

En klassisk paj som hör kräftskivan till. Den här västerbottenspajen har extra festligt topping med sikrom, crème fraiche och rödlök!

Dela
(0)

Västerbottenspaj

En klassisk paj med lyxig topping! Foto: Pontus Ferneman

Recept västerbottenspaj med sting

ca 6 port
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten

Fyllning
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
200 g riven västerbottensost

Topping
2 dl crème fraiche
100 g sikrom
1 liten rödlök, finhackad

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Mixa mjöl, smör och vatten till en deg i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform och låt stå kallt 30 min.

2. Fyllning: Vispa ägg och grädde. Tillsätt den rivna osten. Häll äggstanningen i formen. Grädda ca 35 min, tills pajen fått fin färg och fyllningen stelnat. Låt pajen svalna.

3. Topping: Vispa crème fraiche så att den tjocknar. Lägg klickar av den runt kanten på pajen och lägg en klick sikrom på. Strö över lite rödlök.

Fynda snyggaste uppläggningsfatet till kräftskivan från oss!

Det vackra uppläggningsfatet i keramik mäter ca 30 x 40 cm och är helt perfekt för kräftskivan!

Bara tre dagars leverans! Beställ det här!




 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…