Annons

Annons

Saffransdoftande vaniljrutor

Bjud på lättbakade långpannerutor med ljuvlig citron- och kokosglasyr. Passar lika bra till
 adventskaffet som på glöggfesten.

Dela
(258)

Saffransdoftande vaniljrutor

Ett generöst lager färskostglasyr med smak av citron lyfter långpannekakan till nya höjder. Foto: Pontus Ferneman

Recept saffranskaka med kokosglasyr i långpanna

ca 35 st
0,5–1 g saffran (1–2 kuvert)
ev 1 tsk konjak
225 g smör, mjukt
4 dl strösocker
6 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl kaffegrädde

Annons

Glasyr
175 g smör, mjukt
200 g färskost, t ex 
philadelphia
2½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
ca 2 msk pressad citronsaft

Garnering
kokosflingor

Ugn 175°

Gör så här
1. Mortla saffranskornen med en sockerbit. Rör ev ut dem i lite konjak. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt saffran och ev konjak. Tillsätt ett ägg åt gången under fortsatt vispning.

2. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner det i smeten växelvis med grädden.

3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×40 cm, med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
4.  Glasyr: Vispa samman ingredienserna. Bred glasyren över kakan.

5. Garnering: Strö över kokosflingor. Låt stelna i kylen. Skär i rutor.

 

Läs mer:

Ljuvliga citronrutor i långpanna

Ljuvliga citronrutor i långpanna



 

Läs mer om:

Dela
(258)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…