Annons

Annons

Vaniljbullar med blåbär i långpanna recept

Fantastiskt saftiga blir de här vaniljbullarna med blåbär som du bakar som en butterkaka i långpanna! Låt dem jäsa ihop – sen kan var och en bryta varsin bulle! Perfekt när man ska baka till många.

Dela
(2)

Vaniljbullar i långpanna

Bryt en bulle! Inuti väntar en överraskning… Foto: Pontus Ferneman

Recept vaniljbullar med blåbär i långpanna

ca 30 bullar

¾ pkt jäst (37,5 g)
3 dl mjölk, rumstemp
1½ dl strösocker
2 krm salt
2 ägg
ca 12 dl vetemjöl
175 g smör, mjukt

Fyllning
25 g smör, mjukt
50 g färskost, 
t ex philadelphiaost
½ dl florsocker
rivet skal av ½–1 citron
½ dl vaniljkräm, typ marsan
ca 100 g blåbär

Annons

Pensling & garnering
ägg
florsocker

Ugn 200°

 

Så här bakar du vaniljbullar med blåbär i långpanna

1. Smula ner jästen i en skål. Lös den i mjölken. Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Klicka i smöret lite efter hand. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk, 1–1½ tim.

2. Fyllning: Rör samman smör och färskost. Tillsätt florsocker och citronskal. Blanda med vaniljkrämen.

3. Dela degen i 30 bitar. Forma till släta bullar. Gör en fördjupning i varje bulle. Lägg i en klick av fyllningen och ett par blåbär.

4. Nyp samman degen runt fyllningen och lägg bullarna med den släta sidan uppåt i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30–40 min.

5. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 min. Pudra med florsocker före servering.

 

Läs mer: Mandelfyllda vaniljbullar

Vaniljbullar med mandel



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…