Annons

Annons

Ugnsomelett med lax och sallad caprese

Ska du bjuda på brunch? Då är denna läckra ugnsomelett med lax och goda tomatsallad perfekt att ställa fram på buffébordet.

Dela
(0)

Ugnsomelett med lax och tomatsallad

Underbart len och krämig omelett som kan serveras 
avsvalnad, men helst inte 
kylskåpskall. Foto: Pontus Ferneman

Recept ugnsomelett 
med rökt lax

6 bufféportioner

2 msk vetemjöl
5¼ dl standardmjölk
1 dl vispgrädde
5 ägg
¾ tsk salt
2 krm nymald peppar
100 g grovriven cheddarost el annan lagrad smakrik sort

Annons

Topping
300 g rökt el gravad lax 
(12 mindre skivor)
2 citroner
dillkvistar
12 cocktailkapris

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Vispa mjölet med en skvätt av mjölken i en kastrull. Värm resten av mjölken blandad med grädde. Tillsätt den heta gräddmjölken i kastrullen med mjölet och låt koka upp under vispning. Sänk värmen och låt sjuda några min. Låt svalna.

2. Knäck äggen i en bunke och tillsätt salt och peppar. Vispa och rör sedan ner osten. Tillsätt gräddmjölken och blanda väl.

3. Häll smeten i en smord långpanna, ca 25×35 cm, eller för-
dela i 2 formar à 15×25 cm. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 25 min, tills omeletten stelnat och blivit svagt gyllene. Låt svalna.

4.  Topping: Markera med kniv 12 rutor i omeletten. Fördela laxskivorna formade till rosor. Garnera med citronskivor, dill och kapris.

 

Recept tomatsallad med mozzarella

6 bufféportioner

6 tomater
250 g mozzarellaost
24 basilikablad
flingsalt och svartpeppar
smakrik olivolja

 

Gör så här

1. Skiva tomater och mozzarella.

2. Varva tomat, mozzarella och basilikablad på ett fat. Strö över lite flingsalt och nymald peppar.

3. Ringla över ett par matskedar olivolja.

 

Läs mer:

Bjud på festlig pannkaksrulle med lax och spenat

Laxrulle med ost och spenat



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…