Annons

Annons

Ugnsbakad lax med skaldjur och krämig vinsås recept

Fresta middagsgästerna med fin filé i en form! Bjud på gratinerad lax med krämig vinsås och skaldjur. Det blir garanterat succé!

Dela
(358)

ugnsbakad-lax-recept

Att ugnsbaka laxfiléerna och servera med skaldjur och krämig vitvinssås blir ljuvligt gott. Foto: Anders Norrsell Assistent: Lovisa Norrsell

Recept ugnsbakad lax med skaldjur och krämig vinsås

4 portioner

1 purjolök
2 msk smör
100 g sockerärter
ca 700 g laxfilé i portionsbitar
2 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
150 g skalade räkor
140 g kräftstjärtar
1/2 dl finhackad dill

Annons

Serveringsförslag
potatis
grön sparris
citron

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Strimla och fräs purjolöken blank och smidig i smör utan att den tar färg.

2. Koka sockerärterna ca 1 min, spola av i kallt vatten och halvera. Fördela purjolök och sockerärter i en smord ugnsform. Lägg laxen ovanpå.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Koka upp crème fraiche och vin. Ta kastrullen från plattan och vänd ner räkor, kräftstjärtar och dill. Häll såsen över laxen.

4. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Servera med pressad potatis, kokt sparris och citron.

 

Läs mer: Hemmagjorda fiskpinnar med gräslökssås

Hemmagjorda fiskpinnar med gräslökssås

 


Läs mer om:

Dela
(358)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…