Annons

Annons

Tryffelbiskvier i långpanna

Att baka biskvier kräver lite pyssel, men om du gör dem i långpanna går det mycket snabbare. Och de här fyller vi med chokladtryffel. Lätt och läckert!

Dela
(285)

tryffelbiskvier i långpanna

Bjud på lättbakade biskvier med himmelskt god chokladtryffel! Foto: Pontus Ferneman

Recept lättbakade biskvier med tryffel 
i långpanna

ca 40 st
750 g mandelmassa
3/4 dl strösocker
3 äggvitor

Chokladtryffel
3 dl vispgrädde
2 tsk honung
550 g ljus choklad, hackad
75 g smör, mjuk

Annons

Garnering
ca 400 g mörk choklad
ca 1½ tsk smör, mjukt
pärlströssel

Ugn 175°

Gör så här

1. Riv mandelmassan. Blanda med socker och äggvita. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen, 15–20 min. Låt svalna.

2.  Tryffel: Koka upp grädde och honung. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen. Låt smälta under omrörning. Klicka i smöret. Rör samman till en slät blandning. Låt stelna till en bredbar konsistens. Bred den på bottnen. Låt stå kallt.

3. Garnering: Smält chokladen. Rör i smöret. Låt svalna. Häll det ovanpå fyllningen. Garnera med strössel. Låt stelna.

 

Läs mer:

Chokladbiskvier med glöggtryffel

Biskvier med glöggtryffel



 

Läs mer om:

Dela
(285)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…