Annons

Annons

Toscasnäckor med färskost och nutella

Tänk dig en nygräddad bulle med ljuvlig nutellafyllning. Är det möjligt att göra den ännu godare? Ja, toppa den med tosca – för allt blir lite godare med tosca på!

Dela
(0)

Toscasnäckor med nutella

Bjud på ljuvliga bullar toppade med tosca. Foto: Pontus Ferneman

Recept nutellafyllda bullar med toscatäcke

ca 36 st

1 sats grunddeg 
(se recept nedan)

Fyllning
175 g färskost, 
t ex philadelphiaost
350 g nutella
75 g smör, mjukt
ca 75 g choklad, 
hackad

Tosca
50 g smör
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
½ msk mjölk
1 msk ljus sirap
50 g mandelspån

Annons

Pensling
ägg

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Gör en sats grunddeg 
enl separat recept.

2. Fyllning: Rör samman färskost, nutella och smör till en jämn smet.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Kavla ut degen till två rektanglar à ca 30×40 cm. Bred på nutellafyllningen. Strö över chokladen.

4. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg bullarna i formar på plåtar. Låt jäsa under bakduk, ca 40 min.

5. Tosca: Blanda smör, socker, mjöl, mjölk, sirap och mandel i en kastrull. Rör om och låt det bara precis koka upp. Ta kastrullen från värmen.

6. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Lägg sedan en klick toscasmet på varje bulle.

7. Grädda bullarna i mitten av ugnen, ca 10 min.

Grunddeg

Värm 4 dl mjölk till knappt 37°. Smula ner ¾ pkt jäst (37,5 g) i en degbunke. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt 1 dl strösocker, 1 ägg och ½ tsk stött kardemumma. Tillsätt ca 12 dl
 vetemjöl. Klicka i 150 g mjukt smör. Arbeta degen smidig och blank. Tillsätt ½ tsk salt och arbeta degen ytterligare någon min. Låt jäsa under bakduk, ca 40 min.

 

Läs mer:

Prova våra goda toscasnäckor med daim – gottegrisens favorit!

Toscasnäckor med daim



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…