Annons

Annons

Toscasnäckor med kardemumma

Nystött kardemumma i fyllningen och toscaglasyr på toppen – de här lyxiga vetebullarna är verkligen något utöver det vanliga!

Dela
(2)

Toscasnäckor med kardemumma

Vilken lycka – både tosca och kardemumma i en och samma bulle! Foto: Pontus Ferneman

Recept toscasnäckor med kardemumma

ca 35 st, stora

50 g jäst
5 dl mjölk, knappt 37°
1½ dl strösocker
ev 1½ tsk stött kardemumma
½ tsk salt
1 ägg
13–14 dl vetemjöl
150 g smör, rumstemp

Fyllning
200 g smör, rumstemp
1½ dl strösocker
2–3 tsk stött kardemumma

Annons

Toscaglasyr
75 g smör
1 dl strösocker
1½ msk vetemjöl
1 msk sirap
1½ msk mjölk
ca 150 g mandelspån

Pensling
ägg

Ugn 225°

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål och lös upp den i mjölken. Tillsätt socker, kardemumma, salt och ägg.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Ta i det mesta av mjölet. Klicka i det mjuka smöret. Arbeta degen smidig och blank tills den släpper kanterna på skålen. Låt jäsa under duk, 30–40 min.

3. Fyllning: Dela degen på mitten. Kavla ut till två rektanglar à ca 40×25 cm. Blanda och bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Lägg i formar. Låt jäsa ca 40 min.

4. Toscaglasyr: Blanda alla ingredienserna utom mandeln i en kastrull. Låt koka upp. Vänd ner mandeln. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Lägg en klick toscaglasyr på varje.

5. Grädda i mitten av ugnen, 8–10 min.

Läs mer:

Toscasnäckor med daim

Toscabullar med mandelmassa

Saftiga kardemummabullar

 



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…