Annons

Annons

Krämig kycklinggratäng med soltorkade tomater och parmesan

Skulle det smaka med en krämig kycklinggratäng? Då ska du prova Tareq Taylors italienska gratäng med örter och soltorkade tomater, som vi hämtat från hans senaste kokbok. Jättegott!

Dela
(16)

Italiensk kycklinggratäng

Den här gratängen med soltorkade tomater, grädde och parmesan smakar lika bra 
i dag som den gjorde på 1990-talet!

Recept Tareq Taylors kycklinggratäng med örter och soltorkade 
tomater

4 port

8 urbenade kycklinglårfiléer med skinn
flingsalt
nymald svartpeppar
10 soltorkade tomater i 
olja
1 vitlöksklyfta
1⁄2 röd chili utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl kycklingbuljong
1 1⁄2 dl vispgrädde
1 dl fint riven parmesan

Annons

Till servering
8 körsbärstomater
färsk basilika
kokt pasta

Gilla Hemmets på Facebook

Ugn 180°, varmluft

 

Gör så här

1. Värm ugnen till 180°, varmluft.

2. Fräs kycklingen på medelvärme i smör tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.

3. Strimla de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vit-
löken. Finhacka chilin. Fräs 
tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt. Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen. Tillsätt grädden och parmesanosten. Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.

4. Skeda såsen över kycklingen i formen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min.

5. Dela körsbärstomaterna i halvor. Plocka basilikabladen.

6. Ta ut formen. Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika. Servera gratängen direkt med pasta.

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om den smarta köksprylen här och få ett fint erbjudande på en egen!

Tareq Taylors kyckling

Recept från boken Tareq Taylors kyckling Foto: Marcus Lawett (Bonnier Fakta)

 

Läs mer:

Kycklinggratäng med sparris och basilika

Festlig kycklinggratäng med bacon i dragonsås

Fransk ugnskyckling



 

Läs mer om:

Dela
(16)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…