Annons

Annons

Fried rice med grönsaker och ägg

Kyckling är något av det godaste som Tareq Taylor vet. Och det syns i hans senaste kokbok som är full av läckra kycklingrecept! Låt oss fresta med hans fantastiska wokrätt som du svänger ihop på ett kick!

Dela
(1)

Fried rice med grönsaker och ägg

Tänk på att skära allt ganska smått när du ska göra stekt ris så att inte riset försvinner bland de andra ingredienserna.

Recept Tarek Taylors stekta ris med 
grönsaker och ägg

4 port

2 kycklingbröstfiléer
1⁄2 röd paprika
1⁄2 gul paprika
100 g spetskål
3 salladslökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
3 ägg
cirka 2 msk neutral olja
1 liter kallt kokt ris
1 tsk salt
5 dl böngroddar
1 msk ljus soja

Annons

Till servering
thaibasilika
lime i halvor
ev lite chili i ringar

Gör så här

1. Dela kycklingen först på längden i tre bitar och sedan tvärs över i tärningar. Tärna paprikan. Skär kålen i bitar. Skär salladslöken på diagonalen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Skär chilin i ringar.

2. Knäck äggen i en bunke och vispa dem lätt med en gaffel. Gnid in woken med lite olja. Häll i äggen och vicka lite på woken så att äggen går upp på kanten och blir som en tunn omelett/pannkaka. När den har stelnat, rulla ihop och lägg på en tallrik.

3. Häll cirka 2 tsk olja i woken och lägg i kycklingen. Salta och woka på hög värme i några minuter. Lägg ner chilin och vitlöken och fortsätt att woka under omrörning tills kycklingen är färdig, det tar cirka 5 minuter. Lägg över allt på en tallrik.

4. Häll ytterligare cirka 2 tsk olja i woken och släng ner kål och paprika och woka under omrörning i några minuter. Blanda ner riset och rör runt ordentligt – låt det bli varmt. Tillsätt salladslöken, böngroddarna och kycklingen och rör om igen.

5. Strimla omeletten och lägg även den i woken. Rör runt så att den blandar sig med det andra. Salta, skvätt över soja och rör om igen.

6. Servera direkt med thaibasilika, pressad lime och lite extra chili.

Tareq Taylors kyckling

Recept från boken Tareq Taylors kyckling Foto: Marcus Lawett (Bonnier Fakta)

 

Läs mer:

Fried rice med ägg och skinka

Exotiskt skaldjursris

Kyckling med saffransris 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…