Annons

Annons

Tina Nordströms tagliatelle med jätteräkor, chili & ingefära

Här bjuder Tina Nordström på en läcker festrätt med räkor och pasta. Receptet finns med i Tinas kokbok "Tinas kök". Välj rätt räkor för miljön – ASC-certifierade jätteräkor 
är bäst i den här rätten.

Dela
(0)

Pasta med jätteräkor

Festlig och god pastarätt ur Tina Nordströms bok ”Tinas kök”. Foto: Lennart Weibull

Recept tagliatelle med 
jätteräkor, chili 
& ingefära

4 portioner

350 g tagliatelle
1 röd chili
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3–4 cm färsk ingefära
1 citrongräs
8 jätteräkor
1⁄2 kruka oregano, finhackad
30 g parmesan i bit
olivolja
salt och svartpeppar ur kvarn

Annons

Gör så här

1. Ta bort kärnhuset från chilin och finhacka den. Skala rödlöken, vitlöksklyftorna och ingefäran. Finhacka vitlök, ingefära, rödlök och citrongräs. Sautera i olivolja i en stekpanna tillsammans med räkorna.

2. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Håll koll på koktiden!

3. Vänd ner pastan i pannan med räkor och strö över oregano. Blanda runt snabbt och lägg upp på fat. Riv över osten och avsluta med olivolja, salt och svartpeppar på toppen.

Tinas kök – bokomslag

Receptet är hämtat ur Tina Nordströms kokbok ”Tinas kök” (Bonnier fakta) Foto: Lennart Weibull

 

Läs mer:

Snabblagad pasta med räkor

Pasta med räkor och tomatsås



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…