Annons

Annons

Tacogratäng med bakade tomater

Perfekt till fredagsmyset – en härlig tacogratäng med köttfärs, ost, tortillabröd och gratinerade cocktailtomater! Kan också göras med kycklingfärs eller quornfärs.

Dela
(12)

Tacogratäng med bakade tomater

Allt i en form – köttfärs, tortillabröd, salsa, majs och ost! Foto: Pontus Ferneman

Recept tacogratäng med bakade tomater

4 port
500 g färs, nöt-, bland-, kyckling- eller quorn-
1 paket tacokrydd-
blandning
340 g salsa
150 g majs
4 tortillabröd, medium
150 g riven ost
2 dl syrad grädde
5 cocktailtomater
färsk koriander
tortillachips
sallad med rödlök

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Tillaga färsen med kryddblandningen enl anv på förp. Tillsätt salsa och majs. Låt puttra samman till en fastare konsistens.

2. Bottna en rund ugnsform, ca 24 cm i diam, med ett tortillabröd. Lägg på ett lager färs, ungefär en fjärdedel av mängden, och strö över lite av osten. Upprepa med resterande 3 bröd och avsluta med färs. Spara lite ost till gratinering.

3. Ringla över syrad grädde och strö över resterande ost. Halvera tomaterna och lägg överst. Gratinera ca 15 min i mitten av ugnen.

4. Garnera gärna med korianderblad. Servera gratängen med tortillachips och sallad.

Läs mer:

Tacogratäng med kyckling

Lättlagad tacogratäng

Läcker tacogratäng


Läs mer om:

Dela
(12)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…