Annons

Annons

Prova vår goda storbiff med gräddsås!

Saken är biff! Här steker vi 
färsen till en stor biff och serverar med smörstekt svamp och gräddig sås. Mums!

Dela
(47)

Storbiff med gräddsås

Toppa med gräddsås, smörstekt svamp och små tomater! Foto: Eva Hildén Smith

Recept färsbiff med gräddsås

4 port

3/4 dl mjölk
1 dl havregryn
1 msk potatismjöl
500 g nötfärs el viltfärs 
blandat med fläskfärs
1 gul lök, hackad
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 tsk timjan
smör till stekning

Annons

Topping
100 g champinjoner el 
annan svamp, skivad
ca 8 cocktailtomater, delade
2 salladslökar, strimlade

Sås
2 dl grädde
2 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 msk kinesisk soja

Gilla Hemmets på Facebook

Servering
kokt ris
sallad

 

Gör så här

1. Blanda mjölk, havregryn och potatismjöl och låt det svälla 5 min. Blanda ner färsen och de övriga ingredienserna.

2. Värm en teflonstekpanna med smör. Tryck ut färssmeten till en stor biff i stekpannan. Tryck försiktigt ett kryss i biffen så den delas upp i fyra bitar, skär inte helt igenom. Stek 8 min på medelvärme, vänd biffen med hjälp av ett lock el en tallrik och stek i ytterligare 5 min.

3.  Topping: Stek svampen i smör, salta. Rör ner tomater och lök. Fördela toppingen ovanpå biffen.

4. Sås: Blanda grädde, vatten, mjöl, fond och soja. Koka upp under omrörning. Låt sjuda 5 min. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen runt biffen 
i stekpannan. Lägg på ett lock och stek 5 min.

5. Servera med ris och sallad.

 

Läs mer:

Färsbiffar i krämig senapssås

Färsbiffar med senapssås


Läs mer om:

Dela
(47)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…