Annons

Annons

Spröda mördegshjärtan

Fyll kakburken med söta småkakor och överraska dina nära och kära när det är dags för fika!

Dela
(90)

Mördegshjärtan

Lättbakade och läckra småkakor. Ta en, ta två… Foto: Pontus Ferneman

Recept spröda mördegshjärtan med choklad

ca 45 st

200 g smör, mjukt
1 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Rör samman smör och socker. Tillsätt mjöl och vaniljsocker. Blanda snabbt samman till en deg.

Annons

2. Dela degen i två delar. Blanda en del med kakao. Rulla ut till två längder av varje sort. Låt stå i kylen ca 20 min.

3. Lägg en ljus och en mörk längd sidan om varandra. Forma så att det blir ett hjärta tillsammans, tryck samman den mörka och ljusa degen.

Gilla Hemmets på Facebook

4. Gör likadant med de två andra längderna. Plasta in och låt ligga i kylen i minst 40 min.

5. Skär i skivor, 3–4 mm tjocka. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Forma till kakorna så att hjärtformen behålls.

6. Grädda mitt i ugnen, 8–10 min.

 

Läs mer:

Vinbärsfyllda mördegshjärtan

Fyllda mördegshjärtan



 

Läs mer om:

Dela
(90)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…