Annons

Annons

Sockerdoppade körsbärsbullar med vaniljkräm recept

Mumsa på nygräddade vetebullar som garneras med socker! Det är inte bara körsbär som göms i bullarna utan även ljuvlig vaniljkräm.

Dela
(1)

Sockerdoppade körsbärsbullar

Njut av sagolika bullar med härlig fyllning. Foto: Pontus Ferneman

Recept sockerdoppade körsbärsbullar med vaniljkräm

ca 30 st

125 g smör
3½ dl mjölk
¾ pkt jäst (37,5 g)
½ tsk salt
1 dl strösocker
½ tsk stött kardemumma
ca 9 dl vetemjöl

Fyllning
ca 2 dl vaniljkräm, t ex marsan
ca 200 g körsbär, urkärnade

Annons

Garnering
1–2 msk smör
strösocker

Ugn 225°

 

Så här bakar du körsbärsbullar

1. Smält smöret. Häll i mjölken och värm till knappt 37°.

2. Smula ner jästen i en bunke. Lös jästen i degvätskan. Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.

3. Dela degen på mitten. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 35×21 cm. Skär ut 15 rutor, à 7×7 cm, på varje rektangel.

4. Fyllning: Lägg en klick vaniljkräm och ett körsbär på varje ruta. Nyp samman degen runt fyllningen. Lägg dem med skarven neråt i pappersformar på plåtar. Låt jäsa under bakduk, 30–40 min.

5. Grädda bullarna mitt i ugnen, 7–8 min.

6.  Garnering: Smält smöret. Pensla bullarna med smör och doppa i strösocker.

TIPS! Får du inte tag på färska körsbär går det bra att använda frysta som fått tina.

 

Läs mer: Krämiga vaniljbullar

Vaniljbullar


Läs mer om:

Dela
(1)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…