Annons

Annons

Sockerbullar med vaniljkräm och hallon recept

Inget slår doften av nygräddade vetebullar! Man bara längtar efter att få sätta tänderna i dem, och när de förutom att vara fyllda med vaniljkräm och hallon är doppade i socker så är de svåra att motstå!

Dela
(0)

Sockerbullar med vaniljkräm

Vaniljkräm och hallon ger sockerbullarna det där lilla extra. Foto: Pontus Ferneman

Recept sockerbullar med vaniljkräm och hallon

ca 40 st

¾ pkt jäst (37,5 g)
4 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl strösocker
½ tsk stött kardemumma
10½–11 dl vetemjöl
150 g smör, mjukt

Fyllning
ca 2½ dl vaniljkräm (t ex av marsanpulver)
ca 200 g hallon

Annons

Pensling & garnering
ägg
1–2 msk smält smör
ca ½ dl strösocker

Ugn 225°

 

Så här bakar du sockerbullar med vaniljkräm

1. Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till knappt 37°. Lös jästen i mjölken. Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet. Klicka i smöret. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.

2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i bitar och forma till bullar. Låt jäsa under bakduk på plåtar med bakplåtspapper, 30–40 min.

3.  Fyllning: Spritsa i vaniljkräm, genom att trycka in tyllen i bullarna. Tryck även i några bär i varje bulle.

4. Pensla med lätt uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 7–8 min.

5. Pensla bullarna med smält smör och doppa i strösocker.

 

Läs mer: Njut av sockerbullar med nötfyllning

Sockerbullar med nötfyllning


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…