Annons

Annons

Snickersrutor med kola och jordnötter recept

Gillar du snickers? Då måste du prova de här kakorna med mördegsbotten, kola, jordnötter och choklad! Det enda svåra är att försöka hålla sig till att bara äta en bit...

Dela
(0)

Snickersrutor

Snickersrutor – gottegrisens favoritkaka! Foto: Pontus Ferneman

Recept snickersrutor med kola och jordnötter

ca 35 st

Mördeg
5 ½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
200 g smör, halvmjukt

Kola
225 g smör
3 dl strösocker
¾ dl ljus sirap
4 ½ dl vispgrädde
½ msk kakao
ca 100 g jordnötter, grovt hackade

Annons

Chokladtäcke
275 g mjölkchoklad
jordnötter

Ugn 175°

 

Så här bakar du snickersrutor

1.  Mördeg: Blanda snabbt ihop degen. Använd gärna matberedare men kör i så fall bara precis ihop till en deg. Låt degen vila svalt insvept i plastfolie i  20 –30 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Kavla eller tryck ut degen i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt svalna.

4.  Kola: Blanda smör, socker, sirap, grädde och kakao i en stor vid, tjockbottnad kastrull. Låt koka ca 40 min. Gör ett kulprov (häll lite kolasmet i ett glas vatten, det ska gå att forma en inte alltför hård kula). Bred ut kolan på kakbottnen. Strö på jordnötter. Låt stå svalt.

5.  Chokladtäcke: Hacka och smält chokladen. Bred den ovanpå kolan och nötterna. Ställ kakan svalt och låt stelna till lagom konsistens för att kunna skäras till rutor. Låt den stelna klart. Garnera gärna med lite extra jordnötter.

 

Läs mer: Baka brownies med jordnötter och mjölkchoklad

Brownies med jordnötter och mjölkchoklad


Läs mer om:

Dela
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…