Annons

Annons

Toscansk fisksoppa på ett kick!

Vi gillar smarta genvägar! Här piffar vi upp Keldas toscanska tomatsoppa med fisk och skaldjur – servera med ett gott bröd, hur festligt som helst.

Dela
(26)

Toscansk fisksoppa

Med enkla medel piffar du till en färdigköpt soppa. Foto: Eva Hildén Smith

Recept snabba 
fisksoppan från Toscana

4 port

500 g räkor med skal
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk olja
3 pkt toscansk tomatsoppa, Kelda, à 5 dl
2 dl vitt vin
400 g frysta musslor i skal, 
t ex Ica
400 g torskfilé
1 knippe timjan

Annons

 

Gör så här

1. Skala räkorna. Fräs vitlöken 
i olja i en kastrull. Häll över soppan och vinet, koka upp. Lägg ner de frysta musslorna och låt dem koka i soppan enligt beskrivningen på paketet.

2. Sjud fisken i saltat vatten tills den är färdigkokt. Dela fisken 
i småbitar och lägg ner bitarna 
i soppan.

3. Toppa soppan med räkor och timjansblad. Servera med ett gott bröd.

 

Läs mer:

Indisk fiskgryta på bara 20 min

Indisk fiskgryta på bara 20 min!



 

Läs mer om:

Dela
(26)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…