Annons

Annons

Lättfixad plankstek med chilibearnaise

Räddningsplankan för dig med ont om tid! Här får ryggbiffarna sällskap av fint spritsat mos, baconlindade bönor, tomater och chilibearnaisesås.

Dela
(239)

Plankstek med chilibearnaise

Plankstek är en riktig klassiker! Foto: Eva Hildén Smith

Recept ryggbiff med 
mos och chilibearnaise

4 port
4 utskurna biffar/ryggbiffar, 
ca 800 g
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
300 g gröna bönor
4 skivor bacon
2 tomater

Potatismos
1–2 påsar potatismospulver
1 äggula

Annons

Servering
250 g färdig bearnaisesås
1 tsk sambal oelek

Ugn 250°, grillvärme

 

Gör så här

1.  Potatismos: Laga potatismoset enl anv på förp, men minska något på vätskan och rör ner en äggula i stället. Lägg moset i en spritspåse. Spritsa ut moset på planksteksbrädorna och lägg in dem i ugnen ca 10 min eller tills moset fått fin färg.

2. Koka bönorna några min i saltat vatten. Bunta ihop dem och vira en baconskiva runt varje bunt.

3. Bryn biffarna i smör i het stekpanna ca 2 min per sida. Salta och peppra. Stek bönbuntarna 
i stekpannan. Dela tomaterna i halvor. Stek dem sedan på båda sidor i stekpannan.

4. Lägg en biff, två tomathalvor och en bönbunt på varje planka.

5. Ställ in plankorna högt upp 
i ugnen ca 5 min tills allt blivit varmt.

6. Blanda bearnaisesåsen med sambal oelek. Servera chilibearnaisen separat i små skålar.

 

Tips! Du behöver 
4 planksteksbrädor (finns 
på bl a Rusta och Cervera) eller ugnsfasta formar för 
tillagningen.

 

Läs mer:

Ryggbiff med jordärtskockspuré – lyxigt gott!

Ryggbiff med rödvinssås



 

Läs mer om:

Dela
(239)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…