Annons

Annons

Smulpaj med daim och blåbär

Kanske kniper du snabbt ihop din vanliga smulpaj av bara farten. Men vad sägs om att variera den med mandelmassa och daim? Här bjuder vi på en gudomligt god blåbärspaj som serveras med glass.

Dela
(77)

Blåbärspaj med daim och mandel

Forma fina kulor av glass och servera till blåbärspajen. Se så fint! Foto: Pontus Ferneman

Smulpaj med blåbär, daim och mandelmassa

4 port

Smuldeg
75 g smör
½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
25–50 g grovt hackad mandel
100 g riven mandelmassa

Fyllning
300–400 g blåbär
ca 1 dubbeldaim
ca 2 msk grovt hackad 
mandel

Annons

Ugn 200°

Gör så här

1. Smuldeg: Smält smöret. Ta från värmen. Blanda socker, mjöl, bakpulver, mandel och mandelmassa. Rör samman med smöret.

2. Tryck ut lite av degen i bottnen på smorda ugnsfasta formar.

3. Fyllning: Lägg i bären i formarna. Hacka daimen. Spara lite av den till garnering och blanda resten med smuldegen som är kvar. Strö det över bären.

4. Grädda i mitten av ugnen, 20–25 min. Strö på daim och mandel. Servera gärna med en glasskula på varje.

 

Läs mer:

Daimströsslad päronpaj

Mandeläppelpaj med daim

Drottningpaj med mandelsmulor



 

Läs mer om:

Dela
(77)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…