Annons

Annons

Läckra smördegskringlor med salami

Vill du bjuda på något lättlagat tilltugg till drinken? Då ska du testa de här läckra kringlorna som du svänger ihop på ett kick!

Dela
(11)

Smördegskringlor med salami

Så goda smördegskringlor att man vill äta hur många som helst! Foto: Anders Norrsell

Recept lättlagad plockmat smördegskringlor

100–150 g valfri salami
2 msk smör
1/2 gul lök
1 rulle kyld smördeg
1 ägg
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad basilika
1 dl riven lagrad ost

Annons

Ugn 200°


Gör så här

1. Strimla salamin fint och stek den i smör utan att den tar färg. Skala och finhacka löken, låt den steka med ett par min. Låt rinna av på hushållspapper.

2. Rulla ut smördegen och pensla plattan med ett uppvispat ägg. Bred ut salami och lök, strö över örterna. Fördela riven ost ovanpå.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Rulla samman smördegen från båda långsidorna så att rullarna möts på mitten. Skär i skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda i ugnens mitt 15–20 min, tills kringlorna fått fin färg.

 

Läs mer:

Små frasiga ostpajer

Smördegsfrestelse med tomat och salami

Janssons snurror



 

Läs mer om:

Dela
(11)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…