Annons

Annons

Skurna chokladkakor med pärlsocker

Bjud på småkakor – alltid lika populärt till kaffet. Här har vi valt att ha pistasch och lite pärlsocker på toppen. Gott!

Dela
(0)

Skurna chokladkakaor

Piffa upp chokladkakorna med pistasch och pärlsocker! Foto: Pontus Ferneman

Recept skurna 
chokladkakor

26 –28 st

100 g mjukt smör
1 dl strösocker
1 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
½ tsk bikarbonat
2 msk hackad pistaschmandel

Dekoration
hackad pistaschmandel
pärlsocker

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör smör, socker och sirap smidigt, gärna i matberedaren. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao, bikarbonat och pistasch och tillsätt. Arbeta snabbt samman till en deg, kör bara tills degen gått ihop.

2. Dela degen på mitten. Rulla ut till längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem och strö på pistaschmandel och pärlsocker. Tryck till.

3. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Skär längderna i bitar innan de har svalnat.

Läs också: Här är bakprylen vi inte klarar oss utan!



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…