Annons

Annons

Saffransrostade rotsaker

Sötaktiga rotsaker och 
saffran kompletterar varandra smakmässigt. Här rostar Amanda och Eveline rotsaker och blandar dem med en saffransvinägrett. Resultatet blir en underbar, ljummen vintersallad. Servera med halloumi och rucola eller persilja.

Dela
(0)

Saffransrostade rotsaker

Njut av säsongens rotfrukter!

Recept saffransrostade 
rotfrukter

4 port

1,3 kg blandade rotsaker (t ex potatis, palsternacka, 
morot)
olja
salt

Servering
2 paket halloumiost
1 liten rödlök
lite hackad persilja el rucola

Saffransvinägrett
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1⁄4 g saffran
2 tsk dijonsenap
1 finriven vitlöksklyfta
salt och svartpeppar

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skölj potatisen. Skala och klyfta de övriga rotsakerna. Lägg dem på en oljad plåt. Salta och rosta 
i ugnen i 25 min eller tills de är 
mjuka.

3. Saffransvinägrett: Blanda ihop samtliga ingredienser.

4. Blanda de varma rotsakerna med saffransvinägretten.

5. Servering: Skär halloumin i stavar och stek den. Skiva rödlöken tunt. Lägg upp rotsakerna på ett stort fat och strö över ost, lök och hackad persilja el rucola.

Rötter och knölar_kokbok

Recept och foto: Amanda Hellberg och Eveline Johnsson Från boken: Rötter & knölar (Kakao förlag)

 

Läs mer:

Läcker rotfruktspaj med örter

Rotfruktsgratäng med soltorkade tomater

Vegetarisk paj



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…