Annons

Annons

Saffranskaka med lingon & vit choklad i långpanna

Att baka en maffig saffranskaka i långpanna är 
perfekt till julens alla kalas. Skär upp i rutor, frys in och 
ta fram vid behov!

Dela
(1)

Saffranskaka med vit choklad

Servera gärna en klick vispgrädde till den goda saffranskakan. Foto: Pontus Ferneman

Recept saffranskaka med vit choklad i långpanna

ca 28 rutor

1 g saffran (2 paket)
1 sockerbit
ev 1 msk konjak
275 g smör
3 ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
150 g vit choklad, hackad
2 dl mjölk
150 g lingon, frysta

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Mortla saffranet tillsammans med en sockerbit och lös det ev i lite konjak. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt saffranet.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och choklad. Vänd ner det i smeten växelvis med smöret och mjölken.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 25×35 cm, med bakplåtspapper. Fördela lingonen ovanpå.

4. Grädda i nedre delen av ugnen, 20–25 min. Låt svalna och skär upp i rutor.

 

Läs mer:

Saffranskladdkaka med rårörda lingon

Saffranskladdkaka med rårörda lingon



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…