Annons

Annons

Julfina sockerdoppade saffranshorn

Fyll kakburken med läckra småkakor! Här piffar vi till klassiska 
vaniljhorn med lite saffran – både gott och fint!

Dela
(10)

Saffranshorn

Gyllene saffranskakor som doppas i socker – mums! Foto: Pontus Ferneman

Recept sockerdoppade saffranshorn

ca 45 st
½ g saffran (1 paket)
1 sockerbit
ev 1 msk konjak
200 g smör, mjukt
5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker

Annons

Garnering
strösocker

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Mortla saffranet med en sockerbit. Lös det ev i lite konjak. Rör smör och saffran smidigt.

2. Blanda mjöl och vaniljsocker. Tillsätt det till smöret och blanda samman till en deg. Låt vila insvept i plast i kylen ca 30 min.

3. Dela degen i tre delar. Rulla ut dem till längder. Skär varje längd i ca 15 bitar. Rulla dem till små stänger och böj till horn. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

4. Grädda kakorna i mitten av ugnen, ca 12 min. Vänd kakorna i strösocker medan de fortfarande är varma.

 

Läs mer:

Spröda saffransdrömmar

Spröda saffransdrömmar



 

Läs mer om:

Dela
(10)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…