Annons

Annons

Apelsingifflar med vit choklad

Baka och bjud på finfina saffransbullar med 
mumsig apelsin- och vit chokladfyllning – precis så som vi vill ha det till jul!

Dela
(24)

Apelsingifflar med vit choklad

Saftiga saffransbullar med läcker fyllning. Foto: Pontus Ferneman

Recept bullar med saffran, apelsin och vit choklad

24 st
½ g saffran (1 paket)
1 sockerbit
ev 1 msk konjak
3 dl mjölk
25 g jäst
½ dl vit sirap
7–8 dl vetemjöl
100 g smör, mjukt
½ tsk salt

Annons

Fyllning
ca 2 msk smör, mjukt
1 msk strösocker
rivet skal av 1 apelsin
ca 100 g vit choklad, hackad

Pensling och garnering
ägg
florsocker

Ugn 225°

Gör så här

1. Mortla saffranet tillsammans med en sockerbit. Tillsätt ev lite konjak.

2. Värm mjölken till knappt 37°. Smula ner jästen i en bunke och lös den i mjölken. Tillsätt saffranet, sirapen och det mesta av mjölet. Tillsätt smöret klickvis och arbeta degen riktigt smidig. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare några min. Låt jäsa under bakduk ca 45 min.

3. Fyllning: Rör samman smör, socker och apelsinskal.

4. Dela degen i tre bitar. Kavla ut till rundlar, ca 24 cm i diam. Dela varje rundel i åtta snibbar. Lägg en liten klick fyllning och choklad på varje snibb. Rulla samman. Lägg gifflarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk, ca 30 min.

5. Grädda gifflarna i mitten av ugnen, 7–8 min. Pensla med lätt uppvispat ägg direkt de tas ur ugnen.

6. Pudra florsocker över vid servering.

 

Läs mer:

Saffransbullar med vaniljfyllning

Saffransbullar med vaniljfyllning



 

Läs mer om:

Dela
(24)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…