Annons

Annons

Rostad potatissallad med rädisor

Krispiga rädisor, 
solmogna tomater och ugnsrostad 
potatis i senaps
dressing – här är sommarens godaste potatissallad!

Dela
(171)

Lyxig potatissallad

Med ugnsrostad potatis får du läckraste potatissalladen! Foto: Anders Norrsell

Recept rostad 
potatissallad

4 port

11/2 kg färskpotatis
3 msk rapsolja
salt och peppar
2 knippen rädisor
150 g sugar snaps el 
sockerärter
250 g plommontomater
1 rödlök

Dressing
1 vitlöksklyfta
2 äggulor
3 msk skånsk senap
2 dl rapsolja
100 g riven ost

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Dela potatisarna. Blanda dem med rapsolja, salta och peppra. Rosta på plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen ca 25 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Skölj rädisor och sugar snaps, koka dem i lättsaltat vatten ca 1 min. Spola genast 
i kallt vatten. Halvera rädisorna och tomaterna. Skala och skiva rödlöken.

3. Blanda potatisen med grönsaker och lök.

4. Dressing: Finhacka vitlöksklyftan. Rör ihop vitlök, äggulor och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Rör ner osten. Salta och peppra. Häll dressingen över salladen.

Unikt erbjudande till Hemmets läsare: Fynda Mannerström-gryta!

Nu har du chansen att köpa en fantastiskt fin gryta från Mannerström direkt från Hemmets! Grytan har fantastisk värmeledningsförmåga och hållbarhet och passar alla spisar.

Läs mer och beställ direkt

Läs mer:

Potatissallad med rädisor

Potatissallad med bacon

Potatissallad med brynt smör


Läs mer om:

Dela
(171)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…