Annons

Annons

Rostad färskpotatis med krämig räkröra och rom recept

Här toppar vi den rostade färskpotatisen med krämig räkröra och röd rom. Perfekta små munsbitar till sommarminglet!

Dela
(259)

Färskpotatis med räkröra

Äntligen tid för färskpotatis! Foto: Anders Norrsell

Recept rostad färskpotatis med krämig räkröra och rom

20 st

20 små färskpotatisar
olivolja
salt

Räkröra
500 g oskalade räkor
1 liten rödlök
150 g färskost, t ex philadelphiaost
3 msk finhackad gräslök

Annons

Garnering
80 g röd rom
dill

Ugn 225°

 

Så här lagar du färskpotatis med krämig räkröra

1. Tvätta och skrubba potatisen väl och skär sedan av en liten bit på undersidan så att potatisen kan stå stadigt.

2. Ställ potatisarna i en långpanna med bakplåtspapper och ringla olivolja över, strö över lite salt.

3. Rosta potatisen i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Känn med sticka att de är klara.

4.  Räkröra: Skala räkorna, spara några till garnering och grovhacka resten. Finhacka löken. Blanda färskost, räkor, rödlök och gräslök.

5. Skär bort toppen och gröp ur lite inkråm från potatisarna. Klicka ut räkröran i groparna, toppa med räkor och garnera med röd rom och dillvippor vid servering.

 

Läs mer: Testa även vår goda färskpotatis med gubbröra

Färskpotatis med gubbröra


Läs mer om:

Dela
(259)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…